Επιλογή Σελίδας

Τεστ παπ μαστού Halo και υπερηχογράφημα μαστών

Τεστ παπ μαστού Halo και υπερηχογράφημα μαστών

Η σημασία: Τεστ παπ μαστού Halo & υπερηχογράφημα μαστών

Το υπερηχογράφημα των μαστών είναι μία απεικονιστική εξέταση, απαραίτητη τόσο για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο της γυναίκας (όσο και για τον μετέπειτα έλεγχο). Ιδιαίτερα όταν παρουσιαστούν ψηλαφιτές ή μη μάζες στην περιοχή του μαστού.

Εντάσσεται στον προληπτικό έλεγχο στις γυναίκες από την ηλικία των 25 ετών. Ιδιαίτερα όταν έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου λόγω κληρονομικότητας. Από την ηλικία των 35 ετών θεωρείται ως συμπληρωματική της μαστογραφίας.

Είναι απαραίτητη δε, έπειτα από την ανίχνευση μιας ¨υποπτης¨ βλάβης στην μαστογραφία. Η εξέταση μπορεί να διακρίνει εύκολα, αν πρόκειται για συμπαγή μάζα που χρήζει περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων, ή άν πρόκειται για μία ακίνδυνη κύστη.

υπερηχογράφημα μαστών

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες με ποσοστό εμφάνισης 1/9.

Το τεστ ΠΑΠ Μαστού HALO βασίζεται στην μελέτη του γυναικολόγου Γεώργιου Παπανικολάου σχετικά με τον καρκίνο της μήτρας. Τα αποτελέσματά του επισημαίνουν τις γυναίκες που εμφανίζουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Είναι μία πολύ σημαντική εξέταση για την πρόληψη της υγείας σας. Σας εξασφαλίζει την πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση προκαρκινικών αλλοιώσεων γύρω από την θηλή και τους μεγάλους γαλακτοφόρους πόρους.

Σας επιτρέπει να εντοπίσετε αλλοιώσεις έως και 10 χρόνια πριν την μαστογραφία και τον υπέρηχο. Είναι μία σύντομη και ανώδυνη εξέταση, κατά την οποία πραγματοποιείται συλλογή εκκρίματος από τις θηλές των μαστών, προοριζόμενο για κυτταρολογική εξέταση.

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να εντάξει αυτή την αποτελεσματική και έγκαιρη εξέταση στον ετήσιο προληπτικό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να αμελήσει την μαστογραφία και τον υπέρηχο.