Επιλογή Σελίδας

Γεώργιος Ε. Δασκαλογιαννάκης

Ιατρός Ακτινολόγος

Δασκαλογιαννάκης Γεώργιος

Γεννηθείς στην Αθήνα, ο Γεώργιος Δασκαλογιαννάκης, αποφοίτησε ως αριστούχος από το 3ο Λύκειο Περιστερίου. Εισήχθη μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων ( ΣΣΑΣ), στην οποία φοίτησε για έξι χρόνια. Αφού έλαβε το πτυχίο του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθμολογία «Λίαν Καλώς», αποφάσισε να λάβει την ειδικότητά του, στον τομέα της Ακτινοδιαγνωστικής.

Κατά την διάρκεια σπουδών στον επιλεγμένο τομέα ειδικότητας, έλαβε εκπαίδευση για όλες τις απεικονιστικές μεθόδους, όπως είναι αυτές της κλασικής ακτινολογίας, του υπερηχογραφήματος, της αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας και της επεμβατικής ακτινολογίας. Κατά το τελευταίο έτος της ειδικότητας εντρύφησε στην απεικόνιση του μυοσκελετικού συστήματος.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια που διεξήχθησαν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, τα οποία έχουν βασικό πεδίο έρευνας την μυοσκελετική απεικόνιση με υπερήχους και μαγνητική τομογραφία, καθώς επίσης και την παιδιατρική ακτινολογία.

Aσχολείται ιδιαίτερα με την υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση παρακέντηση (FNA) όζων θυρεοειδούς και μαστού, με την απεικόνιση του ισχίου στα νεογνά, το υπερηχογράφημα του μυοσκελετικού συστήματος και τις εγχύσεις ουσιών υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση καθώς και με την απεικόνιση των παθήσεων του θήλεως με ενδοκολπικό υπερηχογράφημα, σονοϋστερογραφία και υστεροσαλπιγγογραφία.

Συμμετείχε επίσης ενεργά, στη παρουσίαση επιστημονικών ανακοινώσεων σε συνέδρια που διεξήχθησαν στο εξωτερικό, ενώ έχει γράψει και άρθρα  στην διεθνή και στην ελληνική βιβλιογραφία.

Την παρούσα χρονική περίοδο, είναι επιμελητής του Τμήματος Υπερήχων του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, αλλά και επιστημονικός κλινικός συνεργάτης Ιδιωτικής Κλινικής στην Αθήνα. Επιπλέον, είναι μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ακτινολογίας ( ΕSR), της Ευρωπαϊκής  Ένωσης Σκελετικής Ακτινολογίας (ESSR) και της Ακτινολογικής Ένωσης Βορείου Αμερικής (RSNA).