Εξετάσεις ανίχνευσης για τον Κορωνοϊό COVID-19

A. Μοριακός Προσδιορισμός ( PCR ) του ιού

Ο μοριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό 2019-nCoV μπορεί να πραγματοποιηθεί από το εργαστήριό μας με μέθοδο Real Time RT-PCR, ειδικά σχεδιασμένη για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση του γονιδιώματος του ιού.

Ο μοριακός έλεγχος επιτρέπει την ανίχνευση του γενετικού υλικού των ιών  και όχι των αντισωμάτων που αναπτύσσονται στον οργανισμό μετά τη μόλυνση, οπότε η διάγνωση μπορεί να γίνει νωρίτερα.

Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι να αναπτυχθούν τα αντισώματα, δηλαδή να παρέλθει η νεκρή περίοδος που ναι μεν έχει μολυνθεί το άτομο αλλά δεν είναι δυνατό να διαπιστωθεί η λοίμωξη. 

Ετσι μπορεί στον ασθενή να δοθεί έγκαιρα η κατάλληλη θεραπέια ή να προστατεύσει το σύντροφό του από τη μετάδοση .

Β. Προσδιορισμός Αντισωμάτων του ιού IgG και IgM

Ο προσδιορισμός αντισωμάτων έναντι του Κορωνοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19) δίνει τη δυνατότητα γρήγορης παροχής πληροφοριών περί νόσησης από τον επίμαχο ιό και αποτελεί νέο εφόδιο στη φαρέτρα των επιστημόνων υγείας.

Οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται σε δείγμα αίματος, δεν αντικαθιστούν την μοριακή εξέταση (gold standard), και χρησιμεύουν επικουρικά στη διαγνωστική προσέγγιση.

Συνιστάται η συνεκτίμηση IgG και IgM αποτελεσμάτων και όχι η μεμονωμένη αξιολόγησή τους, καθώς έτσι αυξάνεται η ευαισθησία της μεθόδου και εξασφαλίζεται η ορθότερη ερμηνεία, που εξατομικεύεται.

Με βάση νεότερες μελέτες το 97,5% των ατόμων που φέρουν τον ιό SARS-CoV-2 θα εμφανίσουν συμπτώματα (πυρετός, ξηρός βήχας, δύσπνοια) μέσα σε 12 μέρες από τη μόλυνση και τα αντισώματα εμφανίζονται μετά το πέρας των ημερών αυτών, με χρονική διαδοχή πρώτα τα IgM και μετά τα IgG.

Λήψη Δειγμάτων

Yπό συνθήκες ασφάλειας και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μπορείτε να μας επισκεφθείτε για να κάνετε το τεστ.
Έχουμε δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο ξεχωριστό χώρο, αυτόνομο που τηρεί όλες τις προδιαγραφές σχετικά με τις οδηγίες για τη Δημόσια Υγεία. 

Η ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ MED εγγυάται ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια και την αποτροπή του κινδύνου πιθανής διασποράς, ενώ έχει διασφαλίσει και συνθήκες άνεσης και διακριτικότητας για τους εξεταζόμενους.

Η λήψη των δειγμάτων γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που φέρει ειδικό εξοπλισμό και είναι έτοιμο να απαντήσει σε όλες τις απορίες του εξεταζόμενου.

Μετά από κάθε λήψη δείγματος ο χώρος καθαρίζεται, αερίζεται με φυσικό τρόπο και απολυμαίνεται με ειδικά καθαριστικά.

Για μεγάλες ομάδες και εταιρείες απαιτείται να έχετε κλείσει ραντεβού. Για ατομικά τεστ, αυτό δεν είναι απαραίτητο. 

Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά είτε αυθημερόν είτε την επόμενη ημέρα, ανάλογα με την ώρα της λήψης. Με τον τρόπο αυτό, ο εξεταζόμενος αποφεύγει την ταλαιπωρία της δεύτερης επίσκεψης στη Μονάδα.

Δυνατότητα λήψης δείγματος κατ’ οίκον με προκαθορισμένο ραντεβού άμεσα. Ένας ειδικός συνεργάτης σας επισκέπτεται φέροντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενδυμασία προστασίας. 

Για αναλυτικές πληροφορίες και ραντεβού παρακαλούμε καλείτε:210 8075448