Σύμβουλος ψυχικής υγείας

Ο Σύμβουλος ψυχικής υγείας ασχολείται με : 

Συμβουλευτική Σχέσεων
Σχέσεις με ανθρώπους χτίζουμε από πολύ νωρίς στη ζωή μας, αλλά καθώς για όλους μας τα δεδομένα και οι καταστάσεις αλλάζουν συνεχώς, πολλές φορές χρειάζεται να αποχαιρετήσουμε κάποιους και να ανοίξουμε χώρο για να καλωσορίσουμε κάποιους άλλους. Ας βάλουμε στη ζωή μας τη σπουδαία έννοια της συγχώρεσης, να ελευθερωθούμε από το θυμό και τον πόνο.

Συμβουλευτική Γονέων
Ας μεγαλώσουμε παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση που θα καλωσορίζουν και θα πανηγυρίζουν τις επιτυχίες τους αλλά παράλληλα θα μπορούν να γίνονται σοφοί και δυνατοί, όταν θα μπαίνουν εμπόδια στον δρόμο τους.

Συμβουλευτική γάμου
Το ιδανικό είναι τα ζευγάρια πριν το γάμο να απευθύνονται σε κάποιον σύμβουλο για να δουλέψουν θέματα της σχέσης τους βρίσκοντας λύσεις και ισορροπίες. Ας αφήσουμε στην άκρη την ψευδαίσθηση της τέλειας σχέσης, του τέλειου γάμου, του τέλειου συντρόφου, γιατί τέλειοι δεν είμαστε ούτε εμείς.

Συμβουλευτική για Παιδιά και Μαθητές
• Να έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη
• Να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του
• Να μπορεί να διαχειρίζεται θέματα διαπροσωπικών σχέσεων με φίλους και
συμμαθητές
• Να μάθει τεχνικές διαβάσματος
• Να διώξει το στρες των εξετάσεων
• Να βάλει στόχους για το μέλλον
• Να ζει με πληρότητα και ευτυχία

Σύνθετα Οικογενειακά Σχήματα
Υπάρχουν φορές που το ζευγάρι χωρίζει. Ακόμα και τότε είναι σημαντικό να έχουμε ένα «πολιτισμένο διαζύγιο», κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά. Τα παιδιά μας θα πρέπει, ακόμα και μέσα από μια τέτοια δοκιμασία, να δουν πως λύνονται τα προβλήματα με αξιοπρέπεια και ήθος, ενώ παράλληλα να καταλάβουν τη σπουδαία θέση που κατέχουν εξ ορισμού στο νέο σύνθετο σχήμα της οικογένειας. Με ένα διαζύγιο, όλη η δυναμική της οικογένειας αλλάζει. Οι ισορροπίες ανατρέπονται, το παιδί ή τα παιδιά αναρωτιούνται: «ωραία υπάρχει το σπίτι της μαμάς και το σπίτι του μπαμπά, το σπίτι του παιδιού ποιό είναι;» Κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξουν και άλλα πρόσωπα στη ζωή της μαμάς και του μπαμπά. Και σε αυτά τα σύνθετα σχήματα είναι σημαντικό να νιώθουμε τις αγωνίες και τις δικές μας και των παιδιών μας. Να μαθαίνουμε να ζούμε όμορφα και στις νέες συνθήκες, με τη σπουδαία βοήθεια της υπομονής και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Life coaching
Ξυπνάμε τον πραγματικό μας εαυτό και κυνηγάμε τα όνειρά μας. Ζούμε μια ευτυχισμένη ζωή σε όλους τους τομείς και μαθαίνουμε να ζούμε στο εδώ και τώρα, να απολαμβάνουμε τις στιγμές. Να ζήσεις με πάθος και έμπνευση στην καθημερινότητά σου. Ας δεχτούμε ότι όλοι έχουμε ατέλειες αλλά μέσα από σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Η ευτυχία είναι επιλογή, είναι στάση ζωής. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως υπάρχουν τεχνικές που μας διδάσκουν τρόπους για να ζούμε μια ευτυχισμένη ζωή. Μέσα από αυτές της τεχνικές αλλάζουμε συνήθειες και τρόπο σκέψης.