Test Ανίχνευσης Κορωνοϊού COVID-19

 • Μοριακός έλεγχος RT / PCR
 • Ανίχνευση αντιγόνου Ag Rapid test
 • Έλεγχος Αντισωμάτων Covid-19
 • Λήψεις δειγμάτων κατ’ οίκον

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΗΨΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ 

 • ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   07.00 – 20.00 
 • ΣΑΒΒΑΤΟ  07.00 – 18.00

 

A. Μοριακός Έλεγχος  RT/PCR ( Αξιόπιστη & εγγυημένη ανάλυση )  ΤΙΜΗ 30 € 

Ο μοριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό 2019-nCoV μπορεί να πραγματοποιηθεί από το εργαστήριό μας με μέθοδο Real Time RT-PCR, για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση σε 3 γονιδιώματα του ιού.

Κατά την διαδικασία της μεθόδου, γίνεται πρώτα εξαγωγή του RNA από το εξεταζόμενο δείγμα και ακολουθεί η ανάλυση με PCR 

Ο μοριακός έλεγχος επιτρέπει την ανίχνευση του γενετικού υλικού των ιών  και όχι των αντισωμάτων που αναπτύσσονται στον οργανισμό μετά τη μόλυνση, οπότε η διάγνωση μπορεί να γίνει νωρίτερα.

Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι να αναπτυχθούν τα αντισώματα, δηλαδή να παρέλθει η νεκρή περίοδος που ναι μεν έχει μολυνθεί το άτομο αλλά δεν είναι δυνατό να διαπιστωθεί η λοίμωξη. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΤΟΣ 4 – 5 ΩΡΩΝ 

A1. Μοριακός Έλεγχος  RT/PCR ( ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 ΩΡΩΝ ) ΤΙΜΗ 60€ 

Για κάθε έκτακτη περίπτωση ΝΟΣΗΛΕΙΑ , ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ , ΤΑΞΙΔΙ κ.λ.π.  υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής του Μοριακού ελέγχου σε επείγον πρόγραμμα με αποτέλεσμα εντός 2 ΩΡΩΝ 

A2. Έλεγχος Προσωπικού Επιχειρήσεων με Μοριακό RT/PCR ( ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ  ) 

Έχουμε τη δυνατότητα να καλύπτουμε τις ανάγκες επιχειρήσεων, εργοστασίων και Οργανισμών,  με Ομαδικούς Ελέγχους για ασφαλή λειτουργία, στη δική τους έδρα με ειδικές εκπτωτικές χρεώσεις

Εξειδικευμένο συνεργείο με ειδικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζει ο Π.Ο.Υ. επισκέπτεται το χώρο του πελάτη για τη διενέργεια των τεστ. Άμεσα, σίγουρα και με ασφάλεια. 

Β. Rapid Test – Ανίχνευση Αντιγόνου Ag του Covid-19   ΤΙΜΗ 5 € 

Τα Rapid Test που χρησιμοποιούμε είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης με ποσοστά ειδικότητας και ευαισθησίας 99% & 96% αντίστοιχα . 

Τα Kit τηρούν όλες τις προδιαγραφές που ορίζει το σχετικό Φ.Ε.Κ. και συμπεριλαμβάνονται στην επίσημη Ευρωπαϊκή λίστα καθώς και στις λίστες του Ε.Ο.Φ.  

Γ. Προσδιορισμός  Αντισωμάτων του ιού IgG 

Ο προσδιορισμός αντισωμάτων έναντι του Κορωνοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19) δίνει τη δυνατότητα γρήγορης παροχής πληροφοριών περί νόσησης από τον επίμαχο ιό καθώς αριθμό ανάπτυξης Αντισωμάτων μετά από Εμβολιασμό 

Δ. Έλεγχος κυτταρικής ανοσίας έναντι του  COVID-19

Τόσο η χημική όσο και η κυτταρική ανοσοαπόκριση εμπλέκονται στην ανάπτυξη ανοσίας έναντι του SARS-CoV-2. Η γ-ιντερφερόνη είναι ένα σημαντικού μορίου σηματοδότησης του ανοσοποιητικού συστήματος που απελευθερώνεται από τα Τ-κύτταρα κατά την επαφή με τον ιό. Τα αντισώματα IgG εναντίον της πρωτεΐνης S1 (spike) SARS-CoV-2 και τα ειδικά μακράς διάρκειας Τ-κύτταρα θεωρείται ότι διαδραματίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην εξουδετέρωση του ιού και στη διατήρηση της ανοσίας.

Η δοκιμασία Quan-T-Cell IGRA EUROIMMUN προορίζεται για την εκτίμηση της κυτταρικής ανοσολογικής απάντησης από τυχόν προηγούμενη επαφή με τον SARS-CoV-2 ή μετά από εμβολιασμό έναντι της COVID-19.

Η ευαισθησία της μεθόδου αναφέρεται ότι είναι 97,9%, ενώ η ειδικότητα 97,8%. Τα αποτελέσματα της δοκιμασίας IGRA (interferon-gamma release assay) πρέπει να συνεκτιμώνται με τα αποτελέσματα δοκιμασίας ειδικών αντισωμάτων (χημικής ανοσίας) και των κλινικών δεδομένων του ασθενούς.

Αρνητικό αποτέλεσμα δεν αποκλείει μόλυνση ή εμβολιασμό ειδικά σε πρώιμη φάση μόλυνσης ή λίγο μετά τον εμβολιασμό, οπότε τα Τ κύτταρα δεν έχουν ακόμη αντιδράσει επαρκώς. Στην περίπτωση οριακού αποτελέσματος εάν υπάρχει κλινική υποψία, μια ασφαλής αξιολόγηση δεν είναι δυνατή και συνιστούμε τη διευκρίνιση μέσω άλλων διαγνωστικών μεθόδων.

Ο προσδιορισμός των αντισωμάτων επιτρέπει την επιβεβαίωση των λοιμώξεων SARS-CoV-2 σε ασθενείς με τυπικά συμπτώματα και σε ύποπτες περιπτώσεις καθώς και την ανοσολογική απάντηση μετά τον εμβολιασμό COVID-19. Περίπου το 90 % των ατόμων που έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2 αναπτύσσουν ειδικά αντισώματα μέχρι την 10η ημέρα μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων. Τα IgG, IgA και IgM κατά της πρωτεΐνης S εμφανίζονται συχνά ταυτόχρονα .

Τα ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα SARS-CoV-2 εμφανίζονται λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Ο προσδιορισμός της ανοσοαπόκρισης των Τ-κυττάρων έναντι του SARS-CoV-2 είναι ιδιαίτερης σημασίας, ιδίως για ανοσοκατεσταλμένα άτομα, ηλικιωμένους ή ασθενείς σε αιμοκάθαρση, που μπορεί να μην εμφανίζουν ανιχνεύσιμα επίπεδα ειδικών αντισωμάτων IgG S1.

Η μέτρηση των Εξουδετερωτικών Αντισωμάτων συνιστάται να γίνεται 20 με 25 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. 

Ο έλεγχος των αντισωμάτων είναι σημαντικός γιατί με αυτό χτίζεται μακροπρόθεσμα η ανοσία του οργανισμού μας έναντι στον ιό 

Λήψη Δειγμάτων 

Yπό συνθήκες ασφάλειας και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μπορείτε να μας επισκεφθείτε για να κάνετε το τεστ.
Έχουμε δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο ξεχωριστό χώρο, αυτόνομο που τηρεί όλες τις προδιαγραφές σχετικά με τις οδηγίες για τη Δημόσια Υγεία. 

Η ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ MED εγγυάται ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια και την αποτροπή του κινδύνου πιθανής διασποράς, ενώ έχει διασφαλίσει και συνθήκες άνεσης και διακριτικότητας για τους εξεταζόμενους.

Η λήψη των δειγμάτων γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που φέρει ειδικό εξοπλισμό και είναι έτοιμο να απαντήσει σε όλες τις απορίες του εξεταζόμενου.

Μετά από κάθε λήψη δείγματος ο χώρος καθαρίζεται, αερίζεται με φυσικό τρόπο και απολυμαίνεται με ειδικά καθαριστικά.

Για μεγάλες ομάδες και εταιρείες απαιτείται να έχετε κλείσει ραντεβού. Για ατομικά τεστ, αυτό δεν είναι απαραίτητο. 

Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά . Με τον τρόπο αυτό, ο εξεταζόμενος αποφεύγει την ταλαιπωρία της δεύτερης επίσκεψης στη Μονάδα.

Δυνατότητα λήψης δείγματος κατ’ οίκον 

Με προκαθορισμένο ραντεβού άμεσα. Ένας ειδικός συνεργάτης σας επισκέπτεται φέροντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενδυμασία προστασίας. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ  2108075448

Long – Post COVID-19 | Ένα σύνδρομο μετά από Νόσηση

Συμπτώματα που εμμένουν ή εμφανίζονται 4 εως 12 εβδομάδες μετά τη νόσηση
Ειδικά πακέτα ελέγχου

Γενικές Πληροφορίες 

Σύμφωνα με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ο όρος “σύνδρομο Long- Covid «περιλαμβάνει τα συμπτώματα και σημεία αλλά και τις επιπλοκές (όψιμες ή μακροχρόνιες) που εμμένουν ή εμφανίζονται 4 εβδομάδες μετά τη λοίμωξη με SARS-COV-2.

 1. Οξεία Covid-19 (Acute Covid-19): αφορά σε σημεία και συμπτώματα έως 4 εβδομάδες 
 2. Συνεχιζόμενη συμπωματική Covid-19 (On going symptomatic Covid-19): αφορά σε σημεία και συμπτώματα από 4 έως 12 εβδομάδες 
 3. Μετά-Covid-19 σύνδρομο (Post-Covid-19 syndrome): αφορά σε σημεία και συμπτώματα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια ή μετά από τη λοίμωξη με Covid19 και συνεχίζουν για περισσότερο από 12 εβδομάδες, χωρίς να μπορούν να αποδοθούν σε εναλλακτική διάγνωση. 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ό όρος long Covid περιλαμβάνει την συνεχιζόμενη συμπωματική Covid-19 και το μετά Covid-19 σύνδρομο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Mount Sinai, τόνισε το γεγονός ότι ο Covid-19, πέραν του είναι ιός που προσβάλλει το αναπνευστικό επηρεάζει και άλλα συστήματα. Έτσι οι ασθενείς με εμμένοντα συμπτώματα μετά από 3 μήνες, θα πρέπει σαφώς να ξεκινούν το διαγνωστικό έλεγχο από το αναπνευστικό σύστημα (για την περίπτωση της επαγόμενης από Covid-19 διάμεσης πνευμονοπάθειας). Στην περίπτωση που ο έλεγχος του αναπνευστικού δεν καταλήξει στην επαρκή αιτιολόγηση της συμπτωματολογίας, ο έλεγχος θα πρέπει να συνεχιστεί στο καρδιαγγειακό.

Συμπτωματολογία και επιπλοκές long-Covid. 

Κάθε ασθενής που νοσεί από Covid-19 θα πρέπει να ενημερώνεται για την πιθανότητα εμμενόντων συμπτωμάτων που συνήθως υποχωρούν μέσα σε 12 εβδομάδες και εμφανίζονται ανάλογα με την βαρύτητα της νόσου και την προηγούμενη κατάσταση της υγείας του. 

Σε περίπτωση μη βελτίωσης ή εμφάνισης νέων συμπτωμάτων οι ασθενείς θα πρέπει να εξετάζονται από τον θεράποντα ιατρό τους. Εμμένοντα συμπτώματα εμφανίζονται συχνότερα σε νοσηλευόμενους ασθενείς (Post Intensive Care Syndrome, προσβολή αναπνευστικού και καρδιαγγειακού).

Ωστόσο συμπτωματολογία που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής των ασθενών μπορεί να εμφανίζεται και σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς. Η νόσος covid-19 πέραν του αναπνευστικού μπορεί να προσβάλλει πολλά συστήματα. 

Για αυτό και είναι αναγκαία η γνώση τους αλλά και η συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων ιατρών 

 

Συνήθη συμπτώματα και επιπλοκές μετά από λοίμωξη με Covid-19 & Ταξινόμηση κατά σύστημα

 Αναπνευστικές Βήχας/δύσπνοια, μειωμένη ικανότητα για άσκηση και υποξαιμία Διάμεση Πνευμονοπάθεια με μειωμένη διαχυτική ικανότητα και περιορισμό, αλλοιώσεις θαμβής υάλου και ινωτικές βλάβες στην απεικόνιση, πνευμονική εμβολή 

Σχετιζόμενες με το ανώτερο αναπνευστικό και ΩΡΛ: Ανοσμία-Αγευσία. 

Καρδιαγγειακές Αίσθημα παλμών, δύσπνοια και θωρακικό άλγος Μυοκαρδίτιδα, μυοκαρδιακή ίνωση, καρδιακή ανεπάρκεια, αρρυθμίες, περικαρδίτιδα, ορθοστατική υπόταση

 Νεφρικές Χρόνια νεφροπάθεια με μειωμένο EGFR έχει αναφερθεί 6 μήνες μετά 

Δερματολογικές Η τριχόπτωση είναι το κύριο σύμπτωμα και εμφανίζεται σε περίπου 20% των ασθενών Εξάνθημα (πχ κνίδωση) 

Ρευματολογικές Αντιδραστική αρθρίτιδα, ινομυαλγία, νοσήματα συνδετικού ιστού

Ενδοκρινικές  Εμφάνιση ή επιδείνωση σακχαρώδη διαβήτη, υποθυρεοειδισμός, υποξεία θυρεοειδίτιδα, διαταραχές εμμήνου ρύσης

Νευροψυχιατρικές Καταβολή, μυαλγίες, κεφαλαλγία, αδυναμία, διαταραχές αυτόνομου, γνωσιακές διαταραχές, διαταραχές μνήμης , οσφρητικές / γευστικές διαταραχές Ανησυχία, κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου , μετατραυματικό στρες (PTSD) 

Αγγειακές Θρομβοεμβολικά επεισόδια (πνευμονική εμβολή, αρτηριακή θρόμβωση, εν τω βάθειφλεβοθρόμβωση ) 

Ουρολογικές Ακράτεια, σεξουαλική δυσλειτουργία 

Γαστρεντερικές Έχει παρατηρηθεί παρατεταμένη απέκκριση του ιού στα κόπρανα ακόμα και σε ασθενείς με αρνητικό ρινοφαρυγγικό επίχρισμα. Η νόσος μπορεί δυνητικά να μεταβάλει το μικροβίωμα του εντέρου και να οδηγήσει σε εμφάνιση ευκαιριακών λοιμώξεων.

LONG COVID 1  ΤΙΜΗ 55€

 • ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ 
 • ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ 
 • ΣΑΚΧΑΡΟ 
 • ΟΥΡΙΑ 
 • ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ
 • ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ
 • ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ 
 • ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ 
 • HDL
 • LDL
 • SGOT
 • SGPT
 • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΘ. – INR 
 • ΙΝΩΔΟΓΟΝΟ
 • APTT
 • D-DIMERS 

LONG COVID 2 ΤΙΜΗ 85€

 • ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ
 • ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ
 • ΣΑΚΧΑΡΟ
 • ΟΥΡΙΑ
 • ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ
 • ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ
 • ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
 • ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ
 • HDL
 • LDL
 • SGOT
 • SGPT
 • γGT
 • ΣΙΔΗΡΟΣ
 • CRP
 • ΚΑΛΙΟ
 • ΝΑΤΡΙΟ
 • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΘ. – INR
 • ΙΝΩΔΟΓΟΝΟ
 • APTT
 • D-DIMERS
 • ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΘΩΡΑΚΟΣ